H πρωταθλήτρια καράτε Βίκυ Πανετσίδου μας δείχνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό και αφράτο ψωμί ολικής άλεσηςπου μπορεί να συνοδέψει όλα σας τα γεύματα!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
▪️1 kg αλεύρι ολικής αλέσεως απο δίκοκκο σιτάρι(ζέας)
▪️1 φακελάκι μαγιά (κατά προτίμηση βιολογική)
▪️1 κγ αλάτι (εάν επιθυμείτε)
▪️1 κγ μέλι
▪️750-900ml χλιαρό νερό ή όσο πάρει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη μαγιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το νερό λίγο λίγο ώστε να γίνει μια ζύμη.
*Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Η ζύμη μπορεί να κολλάει στα χέρια αλλά δεν πειράζει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τοποθετούμε σε φόρμες ψησίματος.
Αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τοποθετούμε τις φόρμες στο φούρνο, ανάβουμε στους 190° στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Καλή απόλαυση