H πρωταθλήτρια καράτε Βίκυ Πανετσίδου μας δείχνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό και αφράτο ψωμί ολικής άλεσηςπου μπορεί να συνοδέψει όλα σας τα γεύματα!

 

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

▪️1 kg αλεύρι ολικής αλέσεως απο δίκοκκο σιτάρι(ζέας)

▪️1 φακελάκι μαγιά (κατά προτίμηση βιολογική)

▪️1 κγ αλάτι (εάν επιθυμείτε)

▪️1 κγ μέλι

▪️750-900ml χλιαρό νερό ή όσο πάρει

 

 

 Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη μαγιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το νερό λίγο λίγο ώστε να γίνει μια ζύμη.

 

*Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Η ζύμη μπορεί να κολλάει στα χέρια αλλά δεν πειράζει.

 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τοποθετούμε σε φόρμες ψησίματος.

 

Αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τοποθετούμε τις φόρμες στο φούρνο, ανάβουμε στους 190° στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 45 λεπτά.

 

Καλή απόλαυση