Η Μαρία Χρυσοχεράκη είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της γιόγκα. Μας γράφει τη δικιά της αγαπημένη συνταγή! 

Γιατί υπάρχουν κι αυτές οι φακές και μπορώ να τις συνδυάσω με ό,τι πορτοκαλί υπάρχει στο ψυγείο μου! Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο αλλά ψήνονται πιο γρήγορα από τις άλλες φακές και είναι πιο εύπεπτες. Επίσης, έχουν πιο απαλή γεύση από τις κλασσικές φακές.

Μην ξεχάσετε να μου στείλετε τις εντυπώσεις και τις παραλλαγές σας.
 
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
250 γρ. κόκκινες φακές
2 καρότα
1 γλυκοπατάτα πορτοκαλί
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Τζίντζερ
Κύμινο
Πάπρικα
Κάρυ
Αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό και τα βράζω. Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Αυτό ήταν! Έτοιμη η σούπα μας.