H πρωταθλήτρια καράτε Βίκυ Πανετσίδου μας δείχνει τη συνταγή για ένα άκρως απολαυστικό κεικ χωρίς μίξερ.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
- 120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση ολικής αλέσης)
- 30γρ. κακάο (σκόνη)
- 130γρ. ζάχαρη καστανή
- 180 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κγ σόδα
- 1 κσ γιαούρτι 2%
- 60γρ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
- 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο,τη ζάχαρη,το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπωλ προσθέτουμε το γιαούρτι,το φυστικοβούτυρο ή ταχίνι,τη βανίλια και το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υγρό μας μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Σε φόρμα σιλικόνης ή ταψί,ρίχνουμε το μείγμα μας.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25-30'.
Καλή απόλαυση!